Heerlijk! Het is alweer april! Ik vind dit een heerlijk seizoen: de vogels druk in de weer met het bouwen en verzorgen van hun nestjes, de tuin is één grote invasie van musjes, koolmeesjes en andere soorten. Heel langzaam komt er weer groen aan bomen en struiken en kunnen we af en toe al weer heerlijk buiten zitten en ‘rommelen’ in de tuin. Gisteren op eerste paasdag hadden we ook een invasie van onze kinderen en 9 kleinkinderen die gezellig kwamen brunchen en de ‘paashaas’ had natuurlijk eitjes verstopt in de tuin. Een gezellige traditie die Wij er graag inhouden.

Verder komen er weer diverse evenementen aan in onze omgeving. En dan denk ik direct aan de –grote JAARMARKT in ‘s-Graveland (www.sfg-wijdemeren.nl) op zaterdag 12 mei 2018, een gezellige bedoening, mits goed weer natuurlijk.

– Ook het festival ‘WONDERFEEL’ (www.wonderfeel.nl), een evenement van 3 dagen lang, te weten 20-, 21- en 22 juli 2018 dat plaatsvindt op landgoed ‘Schaep en Burgh’ in ‘s-Graveland met meer dan 380 musici, dansers, dichters en sprekers.
– Zaterdag 1 september 2018 is er HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP PALINGROKEN in Kortenhoef. Jaarlijks wordt het NK palingroken in Kortenhoef georganiseerd. Tussen 12.00u en 17.00u strijden circa 100 palingrokers uit het hele land om de eer. En natuurlijk kunnen de liefhebbers hun keuze laten vallen op één of meerdere deelnemers om heerlijke paling te scoren!
– Het ‘WIJDEGATCONCERT'(www.wijdegatconcert.nl) in Kortenhoef, een uniek Muzikaal Concert in het Natuurgebied op zondag 2 september 2018. Een voorwaarde is wel dat de weergoden meewerken. Op de dag zelf (rond 12.30u) wordt de beslissing genomen over het wel-, dan niet doorgaan hier van. Er mogen alleen niet- gemotoriseerde boten heen. Een kano kun je gemakkelijk huren en dit dus bekijken en beluisteren.

Even een terugblik op een aantal weken geleden: Wij hebben nog op natuurijs geschaatst!
Fantastisch! Eerst op de ‘s-Gravelandse Vaart, grenzend aan onze tuin en de laatste dag, precies op onze vrije zaterdag hebben we zelfs geschaatst op de Ankeveense plassen! (zie foto’s)

Comments are closed.