Omgeving

De omgeving van Kortenhoef heeft veel te bieden. Kortenhoef ligt in een zeer waterrijk gebied, is omgeven door plassen: De Loosdrechtse plassen, Kortenhoefse plassen, Ankeveense plassen (bekend door het schaatsen). Ook de rivier ‘De Vecht’ behoort tot de nabije omgeving. U kunt gemakkelijk een bootje huren in o.a. Kortenhoef en Loosdrecht. Kortenhoef ligt vast aan ‘s-Graveland en biedt onder andere vele mooie buitenplaatsen, waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Natuurmonumenten speelt een belangrijke rol in deze omgeving.
Tevens zijn er enkele tuinen te bezoeken en zijn er biologische producten te koop. Een bezoek aan Bussum en het mooie plaatsje Laren is de moeite waard om te shoppen en je te vergapen aan de Gooise allure of lekker te struinen over de hei. Er zijn via het VVV-kantoor vele wandel- en fietsroutes te verkrijgen. Voor de muziekliefhebber zijn er regelmatig live optredens in de buurt. We hebben een keur aan gezellige en culinaire eetgelegenheden aan te raden. Met een half uurtje rijden zit u in het centrum van Amsterdam of Utrecht. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor leuke tips en de agenda met leuke evenementen in de buurt.

Tuinen in het Gooi

Op een paar minuten lopen of fietsen kunt u 7 prachtige tuinen in het Gooi bezoeken. Onder andere Land en Boschzigt, Natuurmonumenten, Siertuin Gooilust, Hilverbeek en Corversbos liggen vlak bij de B&B

Recreatie op het water

Gelegen naast de Loosdrechtse Plassen kunt u genieten van zeilen of varen met een sloep. Ook zijn er talrijke kanoroutes door prachtige stiltegebieden. Tegen een kleine vergoeding kunt u een kano huren die bij de B&B hoort. Wilt u een gevulde picknickmand mee, laat het ons weten.

Museum Beeld & Geluid

Beeld en Geluid is hét audiovisuele archief van Nederland én een leuk dagje uit. In de experience ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag.