Bij elke schriftelijke reservering vindt er  E-mail verkeer vooraf plaats tussen de gast(en) en mij. Het voelt heel prettig wanneer  ik al enige vorm van communicatie heb met de mensen die bij ons komen logeren. Onze ervaring is dat het meestal om een stel gaat. Deze keer had ik met een vrouw E- mailcontact gehad en ze zouden rond etenstijd bij ons arriveren. Voor 2 nachten hadden ze gereserveerd en wilden misschien ook gebruik maken op zondag, mits het weer het zou toelaten, van een kano en wilden dan graag een picknickmand mee. Alle boodschappen had ik in huis gehaald voor onze gasten. Op de afgesproken tijd stond er een vriendelijk ogende vrouw met een klein meisje bij onze buitendeur. Mijn eerste gedachte was dat het hier ging om de vader, die ogenschijnlijk nog bij de auto stond, moeder en dochter. Onze B&B is geschikt voor 2 volwassenen!……..Oeps! Ik verwelkomde ze hartelijk en zei: “…..maar voor jou heb ik geen bedje!” “Oh ja hoor, we zijn met z’n tweeën”, zei de moeder!

Het bleek om een gezin met  drie kinderen te gaan waarvan  dit lieve meisje net 7 jaar was geworden en ieder kind die deze leeftijd bereikte, ging met óf papa óf mama een weekendje weg! Hoe leuk zeg, vonden Luuk en ik!

Ze hadden net heel gezellig bij Café Restaurant Brambergen (www.brambergen.nl) gebarbecued! In de zomermaanden op mooie vrijdagavonden staat daar de barbecue aan vertelden ze. Hé, dat wisten wij niet! De moeder van het meisje had van alles vooraf bedacht en geregeld voor het weekend met haar dochter. Wij waren erg verrast en vonden het een enig idee! Mijn middelste dochter die onze kleindochter bracht voor een logeernacht, zodat zij gezellig samen weg konden, vertelde dat het helemaal ‘hot’ is om quality time met één van je kinderen te hebben tegenwoordig  door een korte vakantie of weekend met hem of haar door te brengen. Oh. Oké! Met een kind iets gezelligs doen is ons niet vreemd, dat doen we zelf ook, maar dit vonden we toch best speciaal en hoe leuk dat ze voor onze B&B gekozen hadden. Het dochtertje was gek op paardrijden en de moeder kan ook goed paardrijden. Zij had in Loosdrecht, een dorp hier dichtbij, een buitenrit geregeld voor hen beiden op zowel een deel van de zaterdag als een deel van de zondag. (www. vindjebuitenrit.nl) Na onze gasten meegenomen te hebben naar hun huisje, vroeg ik hoe laat ze wilden ontbijten en bij mooi weer konden ze op ons buitenterrasje aan het water zitten. Ze reageerden enthousiast.

De volgende morgen was het heerlijk weer om buiten te ontbijten en ’s nachts had zich nog een dochter van ons in een logeerbed  gevleid. Ze was uit geweest in Hilversum en de treinen reden niet meer richting Amsterdam door werkzaamheden aan het spoor. Zo zaten we ineens met een gezellig gezelschap heerlijk aan de lange buitentafel onder de parasol, want onze gasten vonden het gezellig bij ons aan te schuiven en onze kleindochter van anderhalf genoot daar ook van, want kinderen houden van kinderen! Halverwege het ontbijt kwamen haar papa en mama om haar op te halen  er ook gezellig bij zitten. Luuk en ik houden er van wanneer er zich spontane acties voordoen, zo ook met sommige B&B gasten.

Onze B&B gasten gingen na het ontbijt een uurtje met onze kano de vaart op, vóór de  buitenrit in Loosdrecht. Éven lekker een stukje ‘s- Gravelandse Vaart op en neer……Onze gasten zagen we de volgende dag pas weer toen we hen het ontbijt binnen kwamen brengen. Ze vertelden fantastisch paard te hebben gereden en verheugden zich op hun tweede buitenrit. Ze waren door de bossen en op de hei geweest. Ze ontbeten bijtijds, want om 9.30u gingen ze weer richting Loosdrecht. Wij zouden zorgen dat een picknickmand in de vorm van een goedgevulde koelbox mét picknickkleed om 13.30u klaar zou staan. Het plan was een kano te huren bij Jachthaven Kortenhoef (www.jachthavenkortenhoef.nl) namelijk voor de middag om te gaan varen door de gemarkeerde route van het natuurreservaat van Natuurmonumenten. (www.kanoroutes.nl)

Wat hebben wij genoten van dit leuke, enthousiaste stel!

.

Comments are closed.