Het woord vakantie heeft voor de meesten onder ons een beetje een ‘magische’ betekenis, toch? We houden van dat woord.  Wanneer vakantie in het verschiet ligt, kan je daar heel blij van worden!

Onze vakantiedatum stond vast, maar de bestemming was nog duister. Het voorstel van Luuk was om in Nederland te gaan fietsen. We hebben allebei een ‘ sportfiets’, die van mij net aangeschaft, dus het leek mij ook wel wat, mits de weersverwachtingen positief zouden zijn, zodat  fietsen en vakantie een  gevoel konden geven waar we blij van werden. Zondag of maandag zouden we vertrekken naar….? Frankrijk en Italië bleven toch ook nog in mijn hoofd zitten, omdat die twee landen bij mij het woord ‘vakantie’ oproepen!! De woensdagavond vóór vertrek keken we naar de 14- daagse verwachtingen van het weer. Zag er niet slecht uit, dus besloten een aantal Nederlandse gebieden aan te doen met overnachtingen in een gezellig hotel of een B&B. Wij vinden het namelijk  belangrijk om te ervaren dat je gast bent en je gast voelt! Zo kun je een beetje vergelijken, belangrijk wanneer je zelf gasten ontvangt in eigen B&B! De locatie’s voor ons stonden vast, we waren het eens en via internet boekten we een hotel op het eiland Walcheren in Zeeland voor 2 nachten, omdat wij geen fietsers zijn die alleen natuur prefereren, maar juist ook heel graag gezellige stadjes en dorpjes willen zien, terrasjes willen pakken, een winkeltje binnen willen lopen en zo. En dat Zeeuwse eiland heeft die stadjes en dorpjes. Na Zeeland boekten we tevens een B&B vlak bij Arnhem, ook weer voor 2 nachten om te kunnen fietsen langs o.a. de rivier ‘de Linge’, dat leek ons een mooi gebied en bij slechter weer konden we ons vertier wel in Arnhem vinden. Op vrijdagavond vonden we het daarna wel oké om 2 nachten thuis te slapen. Op zaterdag een wasje draaien, de kippen verzorgen om onze lieve buurvrouw even daarvan te ontlasten, koffertjes aanvullen voor een nieuwe week vakantie. Ons zeer geliefde Vlieland moest onze tweede vakantieweek vullen vonden we samen. Helaas konden  we daar niet de hele week terecht, waren natuurlijk hartstikke laat!……..maar 4 nachten kon! We boekten een hotelletje in de dorpsstraat van het dorp OostVlieland, een hotel waar we al een aantal keren geweest waren. Heerlijk vooruitzicht! En de laatste 2 nachten boekten we een hotel in Bergen, het dorp waar we beiden heerlijke herinneringen aan hebben.

We zijn terug en ik wil dit met u delen. Wij kunnen u aanraden om zo een Nederlandse vakantie te vullen. Wat hebben we het heerlijk gehad met prima weer, bruin geworden door het fietsen, heerlijk uitgerust en het leek wel of we 3 weken weg waren en dat komt denk ik doordat je een aantal verschillende locaties aan doet, steeds weer een nieuwe indruk.

Met weer een hartelijke groet,

Mireille

Comments are closed.